Politiskt CV

(Min väg från arbetarrörelsen till Piratpartiet)

Född i Uppsala 1965

Gick med i SSU då jag började på gymnasiet 1981. Var först sekreterare, sedan ordförande i SSU på Katedralskolan i Uppsala.

Sekreterare i SSU-kretsen (organisation på kommunnivå), sedan studieledare och vice ordförande i SSU-distriktet i Uppsala län under de år jag läste kemi och molekylärbiologi i Uppsala (1985-88).

Kassör i Aktionsgruppen för ett Ungdomens Hus 1984. Kassör i Föreningen Ungdomens Hus i omgångar 1985-88. Därefter under flera år revisor.

Suppleant i kommunens naturvårdsnämnd. Inval i kommunfullmäktige 1988. Ledamot i byggnadsnämnden. Lämnade dessa uppdrag efter att ha flyttat till Umeå för att forska 1989.

Parallellt med forskarstudier i Umeå ledamot i styrelsen för SSU-kretsen i Umeå, sedan för SSU-distriktet i Västerbotten. Sekreterare i Umeå Socialdemokratiska Högskoleförening, förbundskassör i Socialdemokratiska Studentförbundet, sedan jämställdhetspolitiskt ansvarig, sedan internationellt ansvarig.

Under ett par år i början av 1990-talet dessutom talman för kårfullmäktige i Umeå. Nämndeman vid Tingsrätten i Umeå.

Revisor för Umeå Filmfestival och Umeå Filmstudio under flera år medan jag arbetade som högskolelärare i Umeå.

Efter det jag återvänt till Uppsala 1997 satt jag en period i styrelsen för AB Uppsalabuss, men prioriterade sedan annat än föreningar och politik.

Arbetat både yrkesmässigt (projektanställningar, frilansande) och ideellt med att sprida kunskap om de svåra etiska frågor gentekniken reser, och ge lärare redskap att hjälpa elever att närma sig frågorna. Skrivit flera läroböcker, både på högskole- och gymnasienivå.

Sommaren 2010 lämnade jag socialdemokratin och gick med i Piratpartiet.

Vintern/våren 2011 satt jag i Piratpartiets mötespresidium. Efter vårmötet 2011 har jag varit partistyrelsens sekreterare.

I januari 2013 lämnade jag partistyrelsen och anslöt mig till partiledningen. Där har jag varit ansvarig för studier, men också pysslat med partiets ekonomi och det politiska programarbetet. Under våren 2013 fick jag titeln vice partiledare.

Under valåret 2014 var jag partisekreterare. Ideellt arbetande sådan, om någon skulle undra.

Sedan våren 2015 är jag ordförande i partiets mötespresidium.

Jag arbetar fortfarande med att skriva om vetenskap.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s