Politiken, skolgården och våra sociala media

Nu har valrörelsen till EU-valet kommit igång på allvar. Och det går fantastiskt bra. Vi har valstugor i många städer, och driver valkampanj i ännu fler. Allt fler aktiva strömmar till och jobbar. Intresset bland väljarna är stort, många kommer och frågar, och vi blir inbjudna till skoldebatter som aldrig förut. Våra toppkandidater åker fram och tillbaka mellan TV-soffor och utfrågningar i nationella etermedia, och tillsammans med partiledaren och andra aktiva får vi in debattartiklar på nationella sajter i en takt som aldrig förut. I opinionsmätningarna går det stadigt uppåt, och fortsätter trenden under de veckor som är kvar är inte frågan om vi behåller vår representation i parlamentet, utan med hur många mandat. Till och med vadslagningsfirmorna tror på vår valseger.

Vi har därför alla skäl att vara glada och optimistiska.

Det stora hotet mot en valseger för partiet är inte längre att de andra partierna skulle komma med några fulgrepp, eller att media skulle missgynna oss. Det stora hotet mot en valseger finns nu hos oss själva. För dra er till minnes tiden på skolgården. Var det den som gick och muttrade om hur elaka alla andra är som fick många nya kompisar? Eller den som glatt och entusiastiskt föreslog en massa nya roliga saker att göra?

Så låt oss i våra sociala media (och alla andra ställen där vi pratar med andra) lägga ner föreställningen att vi skulle vara utmobbade av ett etablissemang, som medvetet konspirerar för att missgynna oss. Låt oss sluta ta på oss offerkoftan i långa insinuanta trådar varje gång en skola tolkar de knäppa reglerna för vilka partier som ska bjudas in på ett sätt som är otrevligt för oss. Låt oss sluta tala om konspirationer och särbehandling varje gång en redaktion väljer att inte ta med oss i en diskussion eller utfrågning. Låt oss istället fortsätta prata om vår politik. Om våra idéer, och våra konkreta förslag. Och om att det är vi, som tar EU-frågorna på allvar.

För det är ju alldeles särskilt dumt att låta som loosers just nu, när det går så bra.  När vi är på väg att visa att Piratpartiet inte bara kan vinna utan också försvara representation i ett parlament.  Och när vi därigenom är på väg att skaffa oss ett fantastiskt utgångsläge inför riksdagsvalet.

Annons

Om Henrik B

Molekylärbiolog. Science writer. Piratpartist.
Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s