Grattis Christian och Amelia

Sent igår kväll blev det klart hur toppen kommer att se ut på Piratpartiets EU-vallista. På alla de fyra förslag till listor som återstår efter första röstomgången finns samma fantastiska kandidater i samma ordning: Våra nuvarande parlamentariker Christian Engström och Amelia Andersdotter. I den ordningen.

Det är ingen hemlighet att det fanns många som ville ha motsatt ordning mellan dem, men världen är nu så grym att bara en person kan vara etta. Och en knapp men ändå tydlig majoritet av dem som röstade föredrog listor med Christian överst.

När två partivänner på detta sätts står emot varandra blir det i de flesta partier en rätt infekterad diskussion, med mycket skitsnack och tjuvnyp. Jag tycker vi varit lyckligt befriade från det mesta av sådant. Argumenten har i de allra flesta fall varit positiva och konstruktiva. Bara enstaka gånger urartade diskussionen till pajkastning, men de gångerna lade den sig snabbt.

Det bådar mycket gott, nu när det verkligt viktiga börjar: Arbetet att få så många som möjligt att rösta piratpartisktiskt i EU-valet. När vi ska ut på gator och torg, och visa att just vårt parti har de bästa idéerna, och att just vårt parti har de bästa kandidaterna. Så ut nu alla partivänner som ville ha Christian högst och kampanja för partiet och honom. Ut alla ni som ville ha Amelia högst upp och kampanja för partiet och henne. Och vi som tyckte de bägge var precis lika bra kommer att ge oss ut och kampanja för partiet, dem bägge och alla andra våra fantastiska kandidater.

För det vi allra helst vill, det är ju att de bägge ska sitta kvar i EU-parlamentet efter vårens val. Tillsammans med en tredje piratpartist.

Om Henrik B

Molekylärbiolog. Science writer. Piratpartist.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Grattis Christian och Amelia

  1. Nja det kommer förhoppningsvis vara ett 10-tal piratpartister i EU parlamentent. Tyskland borde kunna få in några. :)

  2. Henrik B skriver:

    Naturligtvis Anders! :)

  3. Christian Engström skriver:

    Tack! Nu kör vi!

  4. Joakim Antonsson skriver:

    Väl talat! Let’s rock n’ roll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s