Ett ordentligt kliv mot en breddad politik

Piratpartiets höstmöte är slut. Styrelsen har förnyats och vi har fått en delvis ny valberedning. Men framför allt har vi tagit stora kliv mot en breddning av vår politik. Jag har gjort en preliminär sammanställning av de sakpolitiska beslut vi fattat, som ni gärna får ladda ner och titta närmare på här (pdf). Bli inte avskräckta av formatet och de ibland otympliga formuleringarna. När styrelsen redigerat ihop program av det blir det översiktligare och läsbarare!

Naturligtvis kommer vi när vi sätter oss ner och tittar på vad vi beslutat att upptäcka saker som kunde blivit bättre, där vi vill riva upp, skriva om eller lägga till ytterligare saker. Men jag tror ändå att vi nu gjort huvuddelen av jobbet i flera stora politikområden:

  • Dels har vi bekräftat och justerat vår ”gamla” politik i våra traditionella fokusområden integritet, informationspolitik, digital infrastruktur och immaterialrätt.
  • Dels har vi skaffat oss en ordentlig politik i flera områden som innovation och jobb, vård, utbildning, kultur, mångfald, styrelseskick och rättspolitik.

Kring bostads- och forskningspolitik tror jag vi behöver jobba lite till. Och stora luckor gapar fortfarande när det gäller ekonomisk politik, utrikes- och försvarspolitik samt miljö. Så runt de frågorna hoppas jag på mycket spännande debatt och diskussion!

Annonser

Om Henrik B

Molekylärbiolog. Science writer. Piratpartist.
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s