Tack för allt stöd!

Igår berättade jag att jag lämnat SAP, och uppmanade tillsammans med centerpartisten Markus LAKE Berglund alla som bryr sig om integritet att rösta på Piratpartiet i riksdagsvalet. Ett parti jag numera också är medlem i.

Att lämna ett parti man tillhört två tredjedelar av sitt liv är inget lätt beslut. Därför har det varit skönt att få mycket stöd under det senaste dygnet: Några av mina närmaste medkombattanter när jag var aktiv SSU-are har skrivit hur tråkigt de tycker det är att jag lämnar.  (Tack Jon Petter, Anna, Thomas, Erica och Fredrik). Flera gamla vänner skriver att jag gett dem något att tänka på. (Kramar till Eva, Cilla, Amalia, Lenis, Helena och bror Pelle.) Och min mamma (arbetardotter som alltid röstat rött) säger att hon måste besöka  Piratpartiets valstuga och ta reda på mer.

Helt överväldigad är jag över alla länkar och snälla kommentarer från olika piratpartister:  Rick Falkvinge anbefaller att ta med argumentationen i mitt blogginlägg igår till vänner och bekanta.  Henrik Alexandersson berömer mig och LAKE för att ha bytt parti för vår åsikts skull istället för att byta åsikt för sitt partis. Underbara värmande kommentarer har kommit från Emma Opassande, MagnihasaEnligt min humla och Tejpad. Stora delar av vår artikel citeras av Emil Isberg, Mikaela Maria och livetScaber Nestor, Full Mental Straightjacket, Värmlandspiraten, Svensk Myndighetskontroll, Henry Rouhivuori. Dess innehåll diskuteras av Farmor Gun, OlofB[eta] och Anders S Lindbäck. Vi uppmärksammas av Beelzebjörn, Ensson, Satmaran och Polisstaten.

Från andra håll i bloggosfären kommer enstaka röster: Snälla ord från Motpol och Lars-Ericks blogg, uppmaning att rösta folkpartistiskt från Kabos Tumblr och att avstå helt från Fritzsons Frizon. Uppmuntrande tillrop kommer också från Erik Laakso, men annars är det tyst från alla dem jag hade trott skulle ta tillfället i akt att förklara för mig och alla andra socialdemokrater som oroar sig för integritetsfrågorna om varför de trots allt ska lita på partiledningen och Bodström.

Tusen tack, allihopa!

(Ursprungligen utlagd på min molekylärbiologiska blogg.)

Om Henrik B

Molekylärbiolog. Science writer. Piratpartist.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Tack för allt stöd!

 1. Johanna Drott skriver:

  Nätkärleken.

  Den lever. <3

 2. Det är klart att man måste uppmärksamma en person som tänker till.
  Jag vet hur svårt det kan vara, känslomässigt, att lämna ett parti som man tillhört länge. Men trots allt, partierna är valapparater, med allt mindre själ. Det är idéerna som är det viktiga!

  Jag vet inte om du kollat in min blogg, om ej är du välkommen! Liksom alla andra som läser din blogg.
  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/

 3. Beelzebjörn skriver:

  Tack själv.

  Så länge det finns politiskt aktiva som HAR integritet, kommer det att finnas hopp för densamma.

 4. Ha, du var snabb, som vanligt. Jag kommer lägga ut något liknande på min blogg om en stund. :-)

 5. När ”våra” partier lämnar oss. Då är det inte vi som sviker. Det är partierna som söker andra väljare, med annan grundsyn än den vi har.

 6. Ping: Två veckor till valet | Rick Falkvinge (PP)

 7. Fredrik Larsson skriver:

  Välkommen till livet som piratpartist. Om det finns en debatt om att bara ”de bästa” bloggarna inom netros skall exponeras så är det ingenting emot den kompakta tystnad som drabbar PP.

  Det finns inga eller iaf inga bra argument för den poltik som förs idag och de vet partiernas representanter så dom följer devisen.

  Bättre hålla käften och låta folk tro att du är dum än att öppna den och bevisa det.

  Summa summarum – varje officiell person du kan locka in i debatt är en vinst fötr oss men det kommer inte hända ofta.

  Mvh
  Fredrik Larsson

 8. Henrik skriver:

  Fredrik: Hos mina gamla partivänner är strategin solklar såhär inför valet: Skjut bara på moderaterna! Ge ingen uppmärksamhet åt något annat håll. Hade jag suttit i partikansli och organiserat valrörelsen skulle jag nog gett precis samma instruktioner. Men det faktum att inte en enda s-bloggare försökt berätta för mig varför de tycker jag resonerat fel visar tydligt att s-blogg-svärmen inte som de själva tror är en del av det sökande, prövande samtal som bloggosfären i sina bästa stunder är, utan en del av partiapparatens kampanjorganisation. Inget fel i det, i och för sig. Vi är många som varit valarbetare. Men då har vi inte låtsats vara något annat!

 9. maloki skriver:

  Jag har uppmärksammat er externt! :) Inte bloggat så mycket på senaste, och när jag varit det har jag inte länkat till särskilt mycket! :)

  Nu är awesome båda två :)

 10. Ping: Tack för allt stöd! | Henrik Brändén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s